Christian kvalifisert for Nordic Leauge og college i USA

Vår beste junior herrespiller, Christian Kahrs Skaale, har lagt bak seg et godt år. Solid innsats på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) har, saman med godt spill på Srixon Tour og Norgescup også gitt muligheter på Nordic Leauge.

Høsten 2019 begynner Christian på Limestone College i Sør- Carolina. Han har fått god uttelling på stipend, både sportslig og akademisk. Som mamma Christine bemerker: – Vi er superstolte av deg. Det viser at det lønner seg å gjøre lekser og følge med på skolen, selv om du trener og har turneringer i inn- og utland, står det å lese på hennes Facebookprofil.

Christian signerte avtalen med Limestone onsdag 21. november. Han er akkurat nå sammen med resten av NTG-klassen på USA-tur. Siden to av elevene hadde fått avtale med Limestone, ble det tur innom dette colleget for å gjennomføre signering.

På Messenger fra USA møter vi en smørblid ung mann. Han legger ikke skjul på at kombinasjonen golf og college har vært en drøm.
-Ja, det føles litt som belønning, sier 18-åringen som flyttet hjemmefra som 15-åring for å følge drømmen. Første trinn er straks i box. 2. trinn heter altså Limestone College. Christian synes det var spesielt hyggelig på skoleturen å få besøke skolen han skal gå på.

Han får med seg en medelev fra årets kull. Pluss at en fra fjorårskullet nå er ved skolen.
-Så da blir vi tre fra NTG ved samme skole. Betryggende og kjekt, mener Christian. Neste mål er å fullføre college og så se hva det blir til. -Jeg kommer til å satse på både golf og det akademiske. Må jo han noe å falle tilbake på om ikke golfen går veien, humrer den blide ungdommen, som også ser frem til å spille litt Nordic Leauge.

Før flyttelasset går over dammen håper Christian å ha fått med seg par-tre runder av 2019-serien. Kanskje sammen med Jarand Arnøy og Lars Sandvoll.

Foto: Christian Kahrs Skaale er foreløpig siste Fanaspiller som har fått stipend og skal studere videre i USA, kombinert med golf. Han signerte kontrakt i USA onsdag 21. november. (Foto: Christer Bengtsson Herou, NTG)

SHARE IT: