Damene holdt plassen – Herrene rykket ned

Tøffe vilkår for lagene i årets Lag-NM. Damene måtte bli nummer 2 for å holde plassen i 1. divisjon. Herrene måtte bli blant de 10 øverste for å holde plassen i Eliteserien.

Forklaringen er at hele oppsettet legges om neste år. Målsettingen var å holde plassen i begge klasser, der damene stod for en temmelig tøff oppgave.

Våre tre damer, søstrene Riis Lied, Julie, Lisa og Othilie, klarte oppgaven med god margin. De var fem slag foran nummer 2, Nøtterøy GK. Storfavoritten, Vestfold GK, som startet med en kjempeblunder på første runde, klarte likevel å hente inn ledelsen de andre lagene hadde opparbeidet.
Vår damer lå i toppen gjennom hele turneringen. Lisa og Othilie har spilt stødig gjennom alle rundene, trygt ledet av kaptein og mamma Lisbeth. Storesøster Julie har spilt litt, men også bidratt med litt coaching underveis.
Flott prestasjon av jentene våre. De spilte 75 og 83 på foursome, mens det ble 72 på fredagens fourball. Lørdag ble fourball avlyst på grunn av mye nedbør. I singelrunden søndag ble våre stående med 148, der Othilie gikk 73 og Lisa 75 slag.

Herrene rykket ned til 1. divisjon med minst mulig margin. Fana GK endte på 11. plass, med samme score som Vestfold. Vårt lag går bak på dårligere sisterunde og må dermed ta veien ned til 1. divisjon neste år. Våre gutter gikk fire over på singelrundene, mens Vestfold gikk en under.
Om en ser på tallene bak, er det nok den aller første forusome-runden som felte vårt lag. 154 slag ble til 139 dag to. Litt mer jevnt på fourball, der våre gutter slo 131 og 136 slag samlet.
Dumt med nedrykket, men neste år er det alle muligheter til å rykke opp igjen.
Vi gratulerer Bergen GK, som reddet plassen og dermed kan si de er best i byn. Den tittelen skal vi ha tilbake.

Tusen takk til alle for innsatsen. Vi er stolt av dere.

Bildet:
Julie, Lisa (med pokalen), Othilie og Lisbeth etter endt turnering.

 

SHARE IT: