Fire fra Fana i elitesatsingen

 

Hele fire spillere fra Fana Golfklubb inngår nå i satsingsgruppene til Norges Golfforbund. Helt i toppen er selvsagt proffen vår, Jarand Ekeland Arnøy, som er en del av Team Norway.

Sandra Menes, Silje Torvunbd Ohma og Mia Sandtorv Lussand er nå del av talentsatsingen til Norges Golfforbund.

Sandra Menes, Silje Torvund Ohma og Mia Sandtorv Lussand er nå del av talentsatsingen til Norges Golfforbund.

Mia Sandtorv Lussand er nå en av de ti i Team Norway Junior, som utgjør juniorlandslaget. Til Norsk Golf sier head coach Geoff Dixon om Mia:
– Mia innehar mange spennende egenskaper som golfer, og har allerede vist at hun har det som skal til, både i Norge og internasjonalt. Hun dominerte den nasjonale U-15 turneringsserien og hadde i tillegg gode resultater også i U19-klassen.

 

På nivået under juniorlandslaget har forbundet tatt ut 20 utøvere til såkalt talentutviklingssatsing. Her er to av våre jenter med, Silje Torvund Ohma og Sandra Menes.

– Utøvere som er tatt ut i talentutviklingstroppen og som utvikler seg godt i forhold til alder og internasjonal standard vil kunne bli flyttet opp i Team Norway Junior i løpet av sesongen, samtidig som det er mulig for spillere som ikke er tatt ut i troppen per dags dato å spille seg inn. Vi vil følge nøye med aktuelle utøvere gjennom 2018-sesongen, sier talentutviklingsansvarlig Morten Hagen i NGF til Norsk Golf.

 

På Golftinget helgen 10-12. november ble Mia Sandtorv Lussand tildelt NGFs juniorstipend. Begrunnelsen var som følger: «Administrasjonens innstilling er at årets jentestipend går til Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) som gjennom sesongen har hatt en positiv utvikling og prestert stabilt på et bedre nivå. Mia har på sine fire starter i U16 klassen på Srixon Tour vunnet 3 ganger og kommet på 3.pl en gang. Dette gjorde at hun til tross for sin unge alder ble tatt ut på EM lag jenter, og fikk prøve seg i U19 klassen når Srixon Tour ble arrangert på Byneset. Der beviste hun sin utvikling ved å ta en sterk 2.pl. Det er ikke så overraskende at Mia har så god utvikling, for hun er en utøver som legger ned en veldig god jobb både med tanke på mengde og kvalitet. Mia er en blid jente som bidrar positivt både i treningsmiljøer og på turneringer hun deltar på.»

Stipendet er på 10.000 kroner. Vi må også nevne at stipendet på guttesiden også gikk til en spiller fra vest, Bård Bjørnevik Skogen fra Haugaland Golfklubb, Sveio.

SHARE IT: