Jubileumsturnering – Fana GK 30 år

Søndag 10. juni 2018 ble det avholdt turnering i anledning 30-års jubileum for Fana Golfklubb. Tidligere og nåværende styreledere og daglige ledere, samt noen av grunnleggerne av Fana Golfklubb med Trygve Tønjum i spissen var spesielt invitert til turneringen.

Turneringen ble spilt på individuell basis og var inndelt i 3 klasser, hvorav 1 klasse for Damer og 2 klasser for Herrer. I Dameklassen og Herreklasse II var Stableford gjeldende og for Herreklasse I ble det spilt nettoslag etter Svensk slaggolf prinsipp (maks score par + 5 slag). Ekstremt tørre baneforhold med sprekker her og der gjorde sitt til at 1 køllelengde ballplassering ble benyttet i klippet område. Konkurransen var preget av mange gode scorer og de 4 beste i hver klasse ble premiert. Det ble også trukket ut 3 premier til de som ikke nådde opp i konkurransen.

Før resultatene ble presentert fikk styreleder Arvid Jacobsen ordet for å hedre et lite knippe av dagens deltakere for den innsatsen de har lagt ned i Fana Golfklubb. Morten Menes, Svein Oliver Vedaa og Trygve Tønjum ble alle belønnet med en oppmerksomhet fra Fana Golfklubb. Ordet ble deretter gitt videre til Trygve Tønjum som fortalte litt om opprinnelsen og historien til Fana Golfklubb. Svært mye arbeid ble lagt ned for at alle vi andre som har kommet til i etterkant skulle kunne høste av fruktene. Uten 30.000 timer dugnadsinnsats fra Trygve Tønjum & Co opp gjennom årene hadde det neppe blitt bygget noe golfbane i Fana, så tusen takk skal dere ha for den jobben som ble gjort. Golfbanen har garantert bidratt til å berike livet til mange gamle og nye golfavhengige.

Jub kake 2

Trygve Tønjum, Svein Oliver Vedaa og Morten Menes blir kalt frem for en oppmerksomhet fra styreleder Arvid Jacobsen, og Tønjum får æren av å ta det første kakestykket.

 

Resultater

I Dameklassen fikk Tone Elin Mekki 4. plass med 34 poeng og Sigvor Rokne Reisæter endte på 3. plass med 36 poeng. Det ble jevnt mellom de 2 øverste plassene. Begge spillere fikk 41 poeng og nye handicap etter nedskrivning, men May Helland knep 1. plassen foran Marianne Thomassen på bedre handicap.

I Herreklasse II gikk 4. plassen til Espen Stølen på 35 poeng. Terje Vassdal knep 3.plassen, også han på 35 poeng men med bedre handicap enn Stølen. Kun 1 poeng skilte mellom nummer 1 og 2 i denne klassen. Nybegynner Hlynur Stefansson med maks tillatt spillehandicap 36 for anledningen ble belønnet med 2. plass på 39 poeng og saftig nedskrivning fra hcp 47 til hcp 35,5. Oddvar Arnesen trakk til slutt det lengste strået med 40 poeng, nytt handicap og gullplass.

I Herreklasse I finner vi leder av turneringskomiteen, Jens Grimsgaard, på 4. plass med netto 67 slag og på bronseplass fulgte Daniel Lunde opp med en sterk runde på netto 66 slag. 2 meget solide runder på netto 64 slag og netto 62 slag ble fasiten for de to øverste plassene der Jan David Skjold knep gullplassen foran Yngve Bolstad. For øvrig var prestasjonene til Skjold og Bolstad såpass sterke at de også hadde holdt til 1. og 2. plass dersom det hadde vært en felles klasse klasse i Stableford.

 

To av trekkepremiene gikk for øvrig velfortjent til hedersgjestene Morten Menes og Trygve Tønjum, mens den siste gikk til Erik Engebretsen.

Vi håper på mange tilsvarende jubileumsturneringer i 10-årene som kommer og at dugnadsånden lever videre. Styreleder Arvid Jacobsen var spesielt glad for at han hadde fått vafler for første gang siden han ble medlem i Fana Golfklubb og vaffelsteking er vel noe av det som mange forbinder med god gammeldags dugnadsånd, så la oss fortsette med det…

Jub Trygve

Trygve forteller om noen av utfordringene ved etableringen av Fana Golfklubb

 

Happy golfing!

Tom Wilhelmsen

SHARE IT: