NM 2017: Lars på andreplass

NM Dag 2:

Etter de to første dagene av NM er vår egen Lars Mjeldheim Sandvoll på andreplass. Minus en på dagens runde og minus fem er seks slag bak lederen. Dagens runde bestod av tre birdies, men to bogeys dro litt ned.
Junioren Christian Kahrs Skaale fikk det litt tyngre i dag, men er trygt videre til helgespill. Gårsdagens 69-runde ble til 76 slag i dag. Ingen birdier og fire bogeys tyder likevel på at ungdommen har passelig kontroll på svingene sine.
Sistemann av våre, Nicholas McCourt fikk to slag for mye til å klare cuten. Pluss fire i går og pluss seks i dag gir pluss ti, mens cutgrensen gikk på pluss åtte. Da blir der retur til Fana, slik at han sikkert rekker en runde på hjemmebanen før arbeidspliktene kaller mandag.

 

—————————————————————————————-

NM Dag 1:

Minus for to og pluss for en

Guttene våre er godt i gang med årets Norgesmesterskap. Lars spilte feilfritt, og med fire birdies ble det en runde på -4. Med det er USA-studenten på T2, et slag bak lederen.
Kjemperunde av Christian også. Fem biries og to bogeys gir en netto på -3. Da er han alene på 5. plass.
Nicholas McCourt fikk det litt tyngre, men +4 holder til T45. Runden inneholdt seks bogeys og to birdier. Litt mer klaff i morgen, og cuten er sikret også for Nico. Fredag starter våre gutter kl. 13.10 (Lars), 13.30 (Christian) og 13.50 (Nico).
Vår innsider under NM har levert følgende rapport:
-Det ble en fin dag for våre håpefulle. Nicholas +4, Christian -3 og Lars -4. Lars var svært fornøyd når jeg snakket med han etterpå. Som Christians caddy vet jeg lite om hvordan rundene til Nicholas og Lars var. Christian spilte en jevn god runde. God fra tee( best på den vanskeligste front) gode innspill samt putter. Selvfølgelig med rom for forbedringer, melder pappa Skaale.

Kan se ut som caddien rygget banen rundt (Foto: Ukjent)

Kan se ut som caddien rygget banen rundt (Foto: Ukjent)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————–

Fra vår utskremte medarbeider ved breddene av Mjøsa, Bo-Henning Skaale er det kommet en rapport fra innspillsdagen. -Banen fin, men greenene ujevne og trege. Innspillet ble avbrutt på grunn av lyn og torden. Noe regn, men også fine perioder med sol, selv om vi hørte torden stort sett hele dagen. Hjuldamperen Skipladner tøffet stadig forbi Atlungstad, melder Skaale.
I dag er årets Norgesmesterskap i gang. Lars først ut, kl. 08.15 (hull 10), Christian  kl 08.30 (hull 1), og Nicholas kl 08.50 (hull 1).

NM-guttene 2017

 

 

 

 

 

 

 

Lars Mjeldheim Sandvoll, Nicholas McCourt og Christian Kahrs Skaale er klare for NM på Atlungstad. (Foto: Bo-Henning Skaale)

 

———————————————————————————————————————

 

Til helgen er det NM på Atlungstad. Fra Fana reiser tre unge herrer over fjellet for å ta del i denne store begivenheten.

Vårt kanskje største håp er Lars Mjeldheim Sandvoll. Ungdommen med banerekorden på Fana ubeskjeden nok til å si at ambisjonen er å vinne.
-Klart målet er å vinne. Har fått mye mer orden på svingen den siste tiden og nå er også en del putter begynt å rulle i koppen, forteller den ungen mannen, som til vanlig studerer i USA. Der spiller han også golf for skolen sin, Francis Marion University, som holder til i Sør-Carolina.
Lars har tidligere markert seg sterkt i Norgecupen, men etter at han reiste til USA for to år siden har ikke denne turneringen vært noe mål.

På tur til Mjøsbyen Hamar følger også Christian Kahrs Skaale og Nicholas McCourt med. Nicholas har spisset formen den siste tiden, og spilte overbevisende på Medalsrunden onsdag 26. juli. Da leverte han et scorekort med to under banens par.
Christian Kahrs Skaale er yngstemann av trekløveret fra Fana. Sist helg gikk han en turnering i Strømstad, Sverige, og vant. Hans egen kommentar etterpå var av det korte, men presise slaget: en grei runde på minus en. Helgens mesterskap er det første for Christian i voksenklassen.
-Ambisjonen er å klare cuten. Klarer jeg den, er det å klatre så høyt som mulig på resultatlisten, er den edruelige kommentaren fra yngsteblad Kahrs Skaale, direkte formidlet fra hans treningsleir i Strømstad.

Atlungstadbanen har par 72. Fra Tee 64 er den 6406 meter lang. Sammenliknet med Fana får alle flere tildelte på NM-banen. Banen er designet av Dave Thomas Ltd, ved Paul Thomas. Klubben kaller selv banen for «Diamanten ved Mjøsa». Norgesmesterskapet spilles over fire runder, med start torsdag 3. august.

Inspirert av Norsk Golf gjengir vi værvarselet for NM-dagene per nå:

Torsdag: Overskyet, 20 grader på det varmeste. 2,2 mm nedbør fra klokken 14. Fra flau vind til laber bris utover dagen.

Fredag: Overskyet, lett regnvær hele dagen frem til kvelden. 18 grader på det varmeste. Lett bris.

Lørdag: Pent vær, delvis skyet. 20 grader på det varmeste. Lett bris.

Søndag: Pent vær, delvis skyet. 19 grader på det varmeste. Lett bris.

 

Du kan følge NM her:

http://golfbox.no/livescoring/tour/?language=1044#/competition/932659/leaderboard

SHARE IT: