Nybegynner

Hvordan blir du golfspiller?

For å spille golf i Norge må du ta kurs hos en godkjent klubb. Dette heter Veien til Golf (VTG). Kurset er viktig som en introduksjon innen regler og teknikk. Det er et krav fra Norges Golfforbund at kurset skal ha et minimum antall timer.

Når du tar VTG om våren hos Fana Golfklubb får du fritt spill ut inneværende sesong. Det neste året får du tilbud om medlemskap med spillerett til 40% rabatt. Tar du VTG etter sommerferien får du fritt spill ut sesongen i tillegg til hele det påfølgende året. Fritt spill betyr at du kan spille så ofte du vil og når du vil uten å betale ekstra. Vi ønsker å gi deg så godt start som mulig på golflivet, og det får du ved å spille mye og være en del av klubben.

Bedrifter kan kjøpe kurs til sine ansatte for andre betingelser (kun kurs uten spillerett).

Veien til Golf kurs

Kurset består av tre deler;

Teori foregår i klubbhuset på Fana GK. Der får du en innførsel i sikkerhet, lærer om klubben og praktiske ting du kommer til å treffe på i golfhverdagen. Du får en liten omvisning og en tur på banen (uten køller). Kle deg derfor etter været.

Trening består av to økter på treningsområdet vårt. Driving range, green og nærspillsområde blir brukt for å gi deg en innføring i teknikk. Du blir ikke utlært etter dette. Derfor anbefaler vi at du melder deg på fellestreninger for nybegynnere etter fullført VTG.

Du kan låne køller fra oss på trening, men du bør kjøpe din egen hanske. Den gir bedre grep og komfort. I proshopen vår får du hjelp til dette.

Banespill er en kort runde med fadder. Du og 1-2 andre nybegynnere spiller noen hull, akkurat slik du skal gjøre når du etter hvert går alene eller med venner. Fadder er et av medlemmene våre. På banen er det lettere å vise eksempel på regler, banepleie, sikkerhet og generell oppførsel.

Det er ingen kleskode på Fana GK. Kle deg fornuftig når du skal spille. Gode sko er viktig. På banespill ønsker vi at så mange som mulig har med egne køller, golfballer og pegger. Rimelig utstyr er helt glimrende når du begynner med golf. Du trenger heller ikke å fylle opp bagen med mange køller (du har lov til å ha 14). På teoridelen får du en innføring i utstyr. Proshopen vår skaffer alt du trenger.

SAMSUNG CSC

Etter kurset

Etter banespill er du klar til å spille, trene, delta i turneringer og oppleve alle gleder ved golfen. For oss er det viktig at du blir en del av klubbmiljøet. Vi har grupper for alle. De står for sosiale arrangement, turneringer, turer og gruppetreninger. Det å delta på klubbturneringer er den letteste måten å bli kjent med andre medlemmer.

Her er en video fra en VTG Scramble turnering. Et lagspill der alle slår fra samme sted, og beste ball teller. En veldig ufarlig spilleform. Slike turneringer får du tilbud om å delta i sammen med andre som tar VTG i år.

 

 

En golfrunde trenger ikke å være 18 hull. Spill 9 eller kanskje til og med 6 hull. Det bestemmer du selv. Vi forstår godt at du ikke alltid har tid til lange runder. Fana GK er med sin sentrale beliggenhet perfekt for en rask golfrunde med venner eller litt trening på egenhånd.

Kurskalender finner du på denne siden. Meld deg på ett teorikurs og en av treningsøktene (over to dager). Send mail til marcus@fanagolf.no for påmelding og svar på andre spørsmål.

Vi ser fram til å treffe deg på kurs hos oss.

© Fana Golfklubb 2015 | Design og utvikling: Knowit