Øyvind, Tobias og Silje er Klubbmestre 2019

Årets største begivenhet i klubben er ferdig og klubbmestrene i 2019 er kåret. Øyvind Bjørnestad (herrer) Tobias Bussesund (junior gutter) og Silje Torvund Ohma (damer og junior jenter) har alle fått sine velfortjente pokaler som klubbmestre 2019.

For en gang skyld var værgudene med på laget. KM 2019 gikk i flott vær, om enn en smule vind. Banen er trolig i sin beste stand ever, men litt nedbør før i uken medførte litt fuktighet på fairwayene. Spillerne fikk således en køllelengde ballplassering under mesterskapet.

Øyvind Bjørnestad lå på andreplass etter første dag og var litt på hælene ut i finalerunden. En birdie på hull 9 (18) og dobbeltbogey for lederen, Sveinn Orri Snæland, førte Bjørnestad opp i ryggen. Enda bedre ble det for mesteren på det 10. hullet (1), tross bogey. Snæland måtte opp i trippel, og vips så var Bjørnestad i ledelsen. Den holdt han helt inn, til en seier med fire slags margin. Snæland nummer 2 og tredjeplass til Nicholas Mccourt.

 

 

KM 2019 herrer

Svein Orri Snæland, Øyvind Bjørnestad og Nicholas Mccourt var best av herrene under KM 2019

Damer og junior jenter fikk en spennende avslutning med omspill. Tre jenter kjørt ut på hull 9, som for dagen var hull 18. Mia Sandtorv Lussand slo først ut, fulgt av Silje Torvund Ohma og Mine Othilie Riis Lied. Alle tre trygt på green på to slag og alle tre med to-putt. Dermed måtte buggy-sjåfør Arne Christiansen ta turen ned til teeen en gang til for ny runde.

Mia smeller sin ball i rødt, mens Silje og Othilie la seg flott til midt i fairway. Silje drivet nesten greenen, et utrolig «gutsy» utslag, mens Othilie la seg fornuftig til på passe wedge-distanse. Mia droppet og slo seg fint inn på greenen noen meter forbi flagget. Othilie fikk litt mye vind i seilene og la seg også noen meter forbi pinnen, mens Silje chippet seg inn til en god birdie-putt.

Mia satte et helhjertet forsøk og misset hullet med et par centimeter til høyre. Hadde hun satt den ville presset på de to andre blitt betydelig større. Othilie puttet sikkert for par, før Silje gikk frem for birdieputt og seier. 15-åringen er iskald og senker putten, til stor applaus fra fugleberget på oversiden av greenen. Blant tilskuerne var det både foreldre, venner og en profesjonell spiller. Dermed fulgte Silje opp seieren fra i fjor og har dermed to inngraveringer etter hverandre på pokalen.

KM 2019 Damer og jenter junior

Mia Sandtorv Lussand, Silje Torvund Ohma og Mine Othilie Riis Lied beste damer og junior jenter.

Junior gutteklassen virket avgjort i går, men det ble ganske så jevnt. 11-åringen Tobias Bussesund (snart 12) ledet med syv slag etter dag en. Gårsdagens 81-runde ble til 97 på finaledagen, men det holdt med et slag til Peter Ottesen, som spilte syv slag bedre enn første dag. Andremann fra dag 1, Even Johannessen, måtte også se en høyere score søndag enn lørdag og ble til slutt nummer 3.

KM 2019 Gutter junior

Peter Olai Ottesen, Tobias Bussesund og Even Johannesen på pallen i junior gutter

Alle spillerne var enig i at det hadde vært et flott klubbmesterskap. Stor takk til administrasjonen, banemannskapene og turneringsledelsen for en supert arrangement.

For full oppdatering om mesterskapet og alle resultater kan du følge linken Resultater KM 2019.

 

SHARE IT: