Skip to the content

Team Fana Junior

Vår visjon og målsetning er et inkluderende og trygt klubbmiljø, hvor alle juniorer uansett ferdighetsnivå og ambisjonsnivå, skal trives og utvikles i felleskap.

Fana Golfklubb har et av Norges største og mest aktive juniormiljøer. Team Fana Junior (TFJ) har høy prioritet i golfklubben, og det legges vekt på å skape et inkluderende og godt miljø i kombinasjon med et godt sportslig treningsopplegg. I TFJ er det plass til alle fra 6 til 19 år, enten man vil spille golf av og til, eller om man vil satse på å kunne leve av å spille golf. Fana Golfklubb har allerede fostret Norgesmestre, to profesjonelle golfere, og flere juniorer har fått golfstipend til college i USA.

Om lag 100 juniorer deltar i klubbens ukentlige treningstilbud i sesong. De meste aktive trener golf hele året. Juniorarbeidet ledes av en juniorkomité i tett samarbeid med klubbens administrasjon og trenerteam.

Vi jobber aktivt med:

 • Miljøskapende aktiviteter
  Sunn og utviklende aktivitet for barn og ungdom, ved å skape et inkluderende miljø for juniorer slik at man trives med sin idrett over tid.
 • Et godt sportslig tilbud
  Et strukturert trenings- og aktivitetstilbud for utvikling tilpasset forskjeller i alder, ferdighetsnivå og ambisjoner.
 • Satsingsgrupper
  Et tilpasset treningsopplegg for spillere som hevder seg i toppen både regionalt og nasjonalt, samt aspiranter til dette nivået.

Treningsgrupper

 • KNØTTER (6-9 år) – Lære basisferdigheter, fokus på golf & lek
 • NYBEGYNNER (fra 9 år) – Veien til Golf
 • BIRDIE (fra 10 år) – Lære å spille, golf som idrett
 • EAGLE (fra 11 år)– Lære å trene, golf som prioritert hovedidrett og med ønske om å satse
 • ELITE (fra 13 år) – Lære å konkurrere, for erfarne juniorer som konkurrerer på høyt nivå

Treningstider 2024

Mandag Tirsdag 

Elite kl 16.00 - 18.00

Knøtter kl 17.30 - 18.30

Birdie 1 kl 18.45 - 20.00

Eagle kl 16.00-18.00

Birdie 2 kl 17.00 - 18.15

Birdie 3 kl 18.30 - 19.45

Ved spørsmål angående juniortrening kan du sende en e-post til administrasjonen.
Dersom du ønsker å melde ditt barn inn i Team Fana Junior, kan du gjør dette via innmeldingsskjemaet her på hjemmesiden. Interne juniorarrangementer 

Alle juniorer i Team Fana Junior kan delta på interne arrangementer i Fana Golfklubb. Det er ingen krav til handicap for å være med. Hvert år er det kick-off, sommeravslutning og høstavslutning. Stjernejakt er en lavterskel aktivitet som alle kan delta på. Målet i Stjernejakt er å samle så mange stjerne som mulig. Dette gjør man med å få ballen i hullet på færrest mulig slag fra ulike avstander fra 10 til 100 meter. Invitasjon til interne arrangementer kommer i Spond. 

Regionale juniorturneringer

Junior Tour er åpne klubbturneringer i golf for barn og juniorer, og arrangeres av golfklubbene i hver region. Alle jenter og gutter i alderen 6-19 år er velkommen til å delta på Narvesen Tour, uavhengig av tidligere turneringserfaring. Turneringene er derfor inndelt i ulike klasser etter kjønn, alder og ferdighetsnivå, og det er ulike spilleformer og banelengder tilpasset klassene. Du kan lese mer om Junior Tour på golfforbundets egne sider.

I vår region (Vestland) er det 7 – 8 klubber som arrangerer Narvesen Tour hvert år. Man melder seg på i golfbox. I denne lenken finner du turneringene og påmelding. Spillerne er selv ansvarlig for påmelding i Golfbox. Dersom du mangler innlogging i Golfbox, send en e-post.

Nasjonale juniorturneringer

Srixon Tour er den øverste turneringsserien for juniorer i Norge. Srixon Tour skaper en god arena for utvikling og forbereder spillerne på internasjonal turneringsdeltagelse. Turneringer på Srixon Tour teller på den internasjonale amatørrankingen, og gir dermed et bedre grunnlag for norske spillere til å få erfaringer internasjonalt. 

Lenker til andre aktuelle sider:

NGF, retningslinjer og kriterier for turneringene
Verdensranking juniorer
Verdensranking for amatører